UNICEF es prepara per a una crisi nutricional que afectarà a més d'un milió de nens al Sahel

Dakar/Ginebra | Actualizado el 12/12/2011 a las 15:30 | mundo
L'agència mobilitza els seus recursos per a una important intervenció contra la desnutrició als vuit països de la regió durant 2012.

Es calcula que a la regió del Sahel, a Àfrica, 1.025.000 nens sofriran desnutrició severa el proper any. Una situació que posarà en perill les seves vides segons el Fons de l'ONU per a la Infància, UNICEF. L'organització es prepara per afrontar el que descriu com un "repte enorme" i ja està ordenant la distribució d'aliments terapèutics i subministraments d'emergència.

L'oficina d'UNICEF a Àfrica occidental i central estima que el major nombre de casos de nens menors de cinc anys amb desnutrició greu i aguda estarà a Níger, amb uns 330.600 casos detectats fins al moment. Allí el govern ha emès una alerta advertint que més de la meitat dels pobles del país són vulnerables a la inseguretat alimentària. Altres països i regions on s'espera que la infància necessiti una atenció especial són Txad, el nord de Nigèria, el nord de Camerun, Burkina Faso, Mali, Mauritània i el nord de Senegal.

"Aquesta crisi que afecta als nens va a ser un gran desafiament. No estem alertant a la lleugera, ja que la magnitud d'aquest problema exigeix una resposta adequada que ha de començar ara mateix" ha dit David Gressly, Director Regional d'UNICEF.

"Es pot evitar la tragèdia si realitzem un esforç sense precedents a la regió del Sahel. Això implica assegurar-se que els professionals estan en el terreny amb els subministraments adequats i que es fa prou per contenir l'amenaça de les malalties entre les poblacions afeblides" va dir Gressly.

UNICEF necessita de manera urgent 65,7 milions de dòlars (49,17 milions d'euros) per als seus treballs en matèria de nutrició i salut, així com per a la distribució de subministraments. No obstant això, aquesta quantitat podria augmentar per assegurar que les intervencions puguin realitzar-se al llarg de tot el proper any. No només per millorar el nivell de nutrició, sinó per enfortir els programes de salut, millorar el proveïment d'aigua i el sanejament en els centres d'alimentació, així com l'educació i protecció dels nens desplaçats i les seves famílies.

Contacte: 

 

Dailo Allí

Cap de Prensa de UNICEF Espanya, Tel: 609 160 051 / 91 378 95 55

E-mail: dailo.alli@unicef.es

Informació addicional: 

 

UNICEF treballa en el terreny en més de 150 països i territoris per tractar de garantir als nens i les nenes el dret a sobreviure i a desenvolupar-se des de la primera infància fins a l'adolescència. UNICEF, que és el major proveïdor de vacunes per als països en desenvolupament, treballa per millorar la salut i la nutrició de la infància; el proveïment d'aigua i sanejament de qualitat; l'educació bàsica de qualitat per a tots els nens i nenes i la protecció dels nens i les nenes contra la violència, l'explotació i el VIH/SIDA. UNICEF està finançat íntegrament per les contribucions voluntàries d'individus, empreses, fundacions i governs.

Lloc: 
Dakar/Ginebra