Nigèria: els serveis ambulatoris salven les vides d'infants amb desnutrició

Actualizado el 27/08/2012 a las 11:20 | Emergències

S'estima que més de 220.000 infants de Nigèria pateixen desnutrició aguda greu, el que posa en risc les seves vides.

Com a resposta a aquesta situació, s'està duent a terme una estratègia integrada de salut, que rep el suport d'UNICEF, denominada Gestió comunitària de la desnutrició aguda, a través de la qual milers de nens reben tractament en centres terapèutics ambulatoris.

En aquests centres es pesa als nens, se'ls proporciona medicines i aliment terapèutic. A més, se'ls administra les vacunes que no han rebut.
Fins ara, el programa ha tractat a 16.000 nens menors de 5 anys i es pretén arribar a 31.000 en l'Estat de Katsina. El programa es considera un model per a la regió.

"Amb un 20% de la població menor de 5 anys, aquest tipus d'estratègies integrades són fonamentals", afirma Ibrahim Lawal Dankaba, el Representant del govern local, l'equip treballa en col · laboració amb UNICEF.

 

La història de Saidu

Un de cada set nens no aconsegueix sobreviure els seus cinc primers anys de vida a Nigèria. Saidu té 10 mesos i pateix desnutrició greu. Passarà les properes vuit setmanes en el programa i els treballadors locals comunitaris de la salut garantiran que la seva mare vagi amb ell al centre terapèutic ambulatori per a les visites rutinàries.

UNICEF tracta d'ampliar l'escala d'aquests projectes al nord, però la falta de finançament està limitant aquests esforços
.

Promoure la lactància materna per la lluita contra la desnutrició

En aquest centre se'ls informa a les mares sobre la importància de la lactància materna exclusiva durant els primers sis mesos de la vida d'un nen per prevenir la desnutrició. No obstant això, les tradicions locals fomenten que les dones alimentin als seus fills també amb aigua, tot i que l'accés a l'aigua potable és molt limitat.